Când fundamentalul ajută tehnicul
08/06/2017
Profit LIVE
12/06/2017

Gold & Fibo = Love Story

Referindu-mă la graficul aurului, am vorbit în multe din analizele precedente (iată aici două exemple ”Cum ne ajută Fibonacci pe graficul auruluisau Q.E.D. pe graficul aurului), despre cât de bine este respectată analiza grafică. Și, în particular, despre cum ne putem folosi de Fibonacci pentru a găsi cele mai bune niveluri de suport/rezistență și, astfel, să inițiem semnale/tranzacții cu un raport risc-recompensă cât mai favorabil. O nouă dovadă despre relația de iubire între gold și fibo avem astăzi, iar graficul D1 vorbește de la sine.

Căci creșterea din zilele precedente s-a oprit, exact precum precedenta (10.03-17.04), la 1297, care reprezintă nivelul fibo 23,6 din creșterea 03.12.2015-06.07.2016. evident că vânzătorii au fost prezenți, în primul rând datorită riscului mic asumat (un SL mic era suficient). Ei își pot marca profiturile oricând, dar speră ca această scădere să continue, dacă nu până la linia ce unește minimele acestui an (cea galbenă), măcar pâna la nivelul fibo următor, cel de 38,2 (rotund 1250). Acolo sunt și zone bune pentru cumpărători, care probabil vor plasa ordine la momentul respectiv. Sigur că cei care au înițiat ordinele de SELL de sus, în eventualitatea că scenariul acesta se va adeveri iar scăderea va continua pe termen mediu-lung, se pot gândi chiar la zona de la 1170 (fibo 61,8), dar pâna acolo mai este mult și un alt obstacol este zona din jurul nivelului psihologic 1200, după cum ținem minte din trecut din imaginea de pe time-frame-ul W1.

Să aruncăm o privire și pe H4, unde prietenul Fibonacci, plasat pe trendul crescător din martie-aprilie, ne ajută cu nivelurile de care piața, după cum se vede, ține cont. Iar dacă distanțele sunt mari, nu ne oprește nimeni să trasăm niveluri intermediare, conforme cu mișcarea prețului din trecut. Observăm că ne aflăm chiar la un dublu suport, dat de fibo 23,6 (aflat la 1271) și linia ce unește minimele din 09.05 și 02.06. Probabil că taurii vor încerca să plaseze ordine cu risc foarte mic, căci o străpungere a suportului (confirmat ulterior ca rezistență) nu va face decât să valideze scenariul de continuare a scăderii și să atragă astfel noi ordine de SELL, cu același risc suficient de mic pentru a asigura un raport risk-reward subunitar. Iată deci cum Fibo ne ajută, ca de fiecare dată, să intrăm în piață la momentul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *