Cine-i mai tare, dolarul sau francul?
08/11/2018
Pot sta taurii liniștiți?
12/11/2018

NZD/USD se află într-o zonă importantă

Vorbeam data trecută despre faptul că NZD/USD continuă să evolueze în interiorul canalului descendent bine conturat, afirmând totodată că întrebarea ”Cine mai cumpără kiwi?” de acum o lună de zile își poate găsi uneori răspunsuri afirmative. Iar în acest context, referitor la graficul D1, spuneam așa: ”Totuși taurii mai au o șansă acum, căci, deși nu este simplu, revenirea peste nivelul fibo 76,4 al creșterii august 2015 – septembrie 2017, va însemna și ieșirea din acest canal, ceea ce va încuraja ulterior și ordinele de BUY mai conservatoare ce pot duce cotația la 0,6734 (fibo 61,8) și apoi la 0,6800-0,6900”.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


După cum se vede așa s-a și întâmplat, căci deprecierea monedei americane a dus cotația până la zona de rezistență menționată, creșterea oprindu-se exact în media mobilă EMA200. O dublă rezistență deci, obstacol dificil de trecut din prima, mai ales că venim după un raliu puternic care are nevoie de o corecție (pe care dealtfel ne și aflăm acum căci vânzătorii au profitat imediat de riscul mic). Asta cu toate că datele venite alaltăieri dinspre piața muncii neo-zeelandeză au fost de-a dreptul spectaculoase, și mă refer aici în special la rata șomajului, cifra de 3,9% (față de așteptări de 4,4%!) fiind cea mai redusă din ultimii 10 ani. Date care au trecut pe undeva neobservate (însă la care cu siguranță Reserve Bank of New Zealand, care a păstrat politica monetară neschimbată, menținând rata dobânzii la 1,75%, se va uita atent), evenimentul fiind eclipsat, pe bună dreptate, de alegerile din SUA (soldate cu un rezultat scontat și așteptat de piețe, subiect dezbătut amplu și în emisiunea pe care o realizez la TV).Imaginea de pe H4 ne oferă mai multe detalii, în sensul în care pare destul de clar că trecerea (confirmată) peste 0,6800/50 va consfinți reîntoarcerea în marele range al ultimilor ani (cel de pe weekly, la care am tot făcut referire în trecut), aducând astfel mai multă liniște taurilor, care au suferit mult în ultimele săptămâni. De aceea, profitând de faptul că, după un raliu atât de puternic și rapid, este posibil ca taurii să aibă mai puțină forță (și efective), vânzătorii ar face bine să ducă prețul măcar sub 0,6715/25, iar apoi să încerce străpungerea lui 0,6610/20 (să spunem rotund 0,66), pe unde trece și EMA200, despre care spuneam tot în analiza de acum o lună că media mobilă EMA200 poate fi considerată în continuare un reper”. În rest, nivelurile intermediare pot fi valorificate în , ca de obicei, pentru tranzacții pe termen scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *