Briefing 23.01.2019
23/01/2019
Briefing 25.01.2019
25/01/2019

Simplu și la obiect

Nu sunt multe noutăți pentru EUR/USD, în sensul în care în toată această ultimă lună a evoluat exact între limitele range-ului meu de pe graficul daily, ceea ce mă face să repet că, în ciuda influențelor de natură fundamentală, perechea rămâne una destul de tehnică.

De aceea voi reda în continuare două fragmente, primul fiind din postarea din data de 07.12, căci ceea ce anticipam acum șase săptămâni s-a confirmat și rămâne în continuare de actualitate pentru evoluția viitoare: ”Pe D1 se vede clar tendința descendentă, iar după evoluția laterală din aceste zile o străpungere a suportului 1,1270-1,1310 va atrage probabil și ordine de SELL mai conservatoare, ținta urșilor fiind 1,1185 (fibo 61,8 al creșterii de anul trecut) și apoi 1,11. Dacă însă taurii vor reuși să inițieze o undă de creștere, obstacolul intermediar pe care-l au de trecut este 1,1447, (fibo 50,0), însă totul se va juca la zona 1,1510/50, pe unde trec, după cum spuneam data trecută, atât media mobilă SMA100 cât și linia descendentă ce unește maximele din aprilie și septembrie. Deocamdată asta trebuie să fie ținta pe care să o atingă, iar ulterior să ajungă la cealaltă zonă importantă 1,1745-1,1815, de care se pot apropia media mobilă SMA200 și o linie (albă) descendentă ce vine din maximul ultimilor 4 ani, cel din februarie”.

Al doilea pasaj este din analiza de acum o lună, intitulată dealtfel foarte sugestiv „Graficul rămâne de bază”, când spuneam așa: ”Nu mai este nimic de adăugat, mai ales că o nouă imagine D1, cu un Fibonacci retracement plasat pe scăderea februarie-august relevă aceleași zone importante pe care le trasasem, dacă vă aduceți aminte, și pe graficul weekly. Mă refer aici la zona de suport de la 1,13, precum și cea de la 1,18 (fibo 38,2). Iar intre ele se găsește psihologicul 1,15, la care am făcut referire de atâtea ori și care se dovedește un nivel important în perspectiva evoluțiilor viitoare, cu atât mai mult cu cât în acest moment pe aici trece și linia de rezistență la care făceam referire. Evident că trecerea peste rezistență deschide calea unor viitoare creșteri, pe când străpungerea suportului facilitează o nouă undă de scădere”. Deocamdată vedem cum încercarea taurilor s-a oprit în fibo 23,6 și EMA200, scăderea ce a urmat ducând cotația sub 1,15 și cealaltă medie mobilă exponențială, cea de 100. discuția rămâne aceeași,în sensul în care trebuie alese zonele cu cel mai favorabil raport risk-reward. De aceea am ales pentru astăzi, ca și data trecută, grafice extrem de simplificate, tocmai pentru a ușura munca traderilor căci, de multe ori, aceștia (în special cel începători) au tendința de a complica analizele într-atâta încât ratează de multe ori momentele cele mai favorabile de intrare și, mai ales, de ieșire din tranzacții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *