AUD/USD rămâne deocamdată sub controlul taurilor
20/09/2017
EUR/USD într-o zonă importantă
21/09/2017

USD/JPY și graficele sale

Dacă aruncăm o privire pe graficul daily, vom observa că anul acesta, USD/JPY a avut o evoluție descendentă, cu o pantă lină. Privită pe un time frame mai mare, mișcarea reprezintă o consolidare după trendul puternic crescător de la finalul anului trecut.

Sunt șanse ca după această evoluție să înceapă un nou trend (ascendent sau nu), la fel de puternic, sau poate mai așezat (ca cel din prima jumătate a anului trecut). Putem trasa, după cum se vede, mai multe canale paralele pe această evoluție, și, deasemenea, un Fibonacci retracement.

Trecând acum pe graficul H1, încep prin a reaminti ceea ce afirmam săptămâna trecută, referindu-mă la canalul descendent de pe H4 din ultimele săptămâni: Ne aflăm acum din nou aproape de limita superioară a acestui canal, chiar deasupra zonei, acum de suport, de la 109,82/87, care a constituit începând cu luna august un important punct de reper, după cum se poate observa pe grafic. Dacă prețul va reuși să se mențină deasupra sunt șanse ca această undă de creștere să se reia și să vizeze următoarele ținte. Peste 110,60 se află zona din jurul psihologicului 111, urmată de 111,60 și 112,00/20”. Iată că prețul a reușit să se păstreze peste suport, încurajându-i astfel pe cumpărători, ale căror ordine au făcut ca prețul să iasă din canalul respectiv și să atingă ulterior toate țintele prevăzute, maximul fiind stabilit la 111,87. Și chiar dacă a existat o încercare de trecere sub suportul amintit, aceasta a fost anihilată repede și a reprezentat doar o nouă oportunitate pentru cumpărători de a plasa ordine de BUY cu un risc mic, ținând cont de media mobilă SMA 200 de pe H1. Și totodată, ocazia pentru noi de a trasa un canal ascendent, care se va păstra însă doar în eventualitatea unei evoluții fără oscilații puternice, în special pe corecții. Șansele sunt destul de mici având în vedere că piața așteaptă diseară atât comunicatul FOMC de după ședința de politică monetară a FED-ului (care să anunțe o schimbare a politicii de reinvestire și startul reducerii portofoliului de achiziții), cât și conferința de presă a președintei Janet Yellen, evenimente mai degrabă de volatilitate ridicată. Dacă vom asista la o scădere (aici putem ține cont de canalul alb trasat pe graficul daily, dubla rezistență făcându-le cu ochiul sell-erilor curajoși), 110,60 este singurul nivel de luat în seamă pâna la zona de suport puternic de care am tot vorbit. De partea cealaltă, trecerea peste 112,00/20 (unde ca obstacol suplimentar este media mobilă SMA 200 de pe D1) ar trebui să însemne pe termen mediu revenirea spre maximele ultimelor 6 luni, aflate la 114,30/50, cu un hop de trecut însă la 112,60.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *