Bitcoin’s Technicals
15/05/2018
Cine va câștiga bătălia?
17/05/2018

Dow Jones iarăși la 25K

Revin astăzi cu o analiză a graficului DJIA (Dow Jones Industrial Average, probabil cel mai cunoscut indice al pieței bursiere, despre care am detaliat aici) și încep cu planșa daily, unde se observă că evoluția destul de volatilă la care făceam referire data trecută a continuat. Căci, după atingerea maximului istoric din ianuarie (în valoare de 26616,71, minimul de 41,20 fiind consemnat în iulie 1932), mărimea lumânărilor este mult mai mare comparativ cu cea dinainte, asta și datorită scăderilor mari (eu aș spune așteptate) de după stabilirea succesivă (o lungă perioadă) de maxime istorice.

Referitor la posibila evoluție a prețului spuneam în postarea precedentă așa: ”Se vede pe time frame-ul daily că prețul se menține deasupra liniei de suport, cât și peste mediile mobile de 200 (EMA și SMA). Atâta timp cât acestea nu vor fi străpunse (iar cotația să rămână dedesubt, nu ca la începutul lui aprilie), șansele unei scăderi de durată sunt mai mici. De remarcat însă linia descendentă care unește maximele începând cu 31.01, una importantă de vreme ce toate undele de creștere s-au oprit fix în ea. Această linie impinge de fiecare dată prețul către zona de suport 23350/550, una deocamdată beton aș spune, din moment ce este completată de mediile amintite și linia de suport (se formează astfel și un triunghi dreptunghic) și, astfel, a rezistat până acum tuturor tentativelor”. Am avut dreptate căci într-adevăr suportul a fost extrem de solid, permițând taurilor să plaseze ordine de BUY cu un risc mic, ordine ce au dus cotația peste linia descendentă, tocmai la nivelul fibo 50,0 al scăderii 29.01-06.02, adică la valoarea super rotundă 25K.

Dealtfel se vede mai bine pe time frame-ul H4 că unda de creștere s-a oprit deocamdată în limita superioară a range-ului (pe unde trece momentan și media mobilă SMA100 de pe D1) despre care aminteam în aceeași analiză de acum trei săptămâni, când afirmam următoarele: ”Cumpărătorii speră să mențină prețul deasupra suportului, în range-ul cu limita superioară aflată la 24780/880. Nivelurile mele intermediare în acest flat erau și rămân în continuare 23862 (validat în acestă săptămână), 24146 (în apropierea căruia ne aflăm acum), 24323 și 24538 (confirmate și ele de câteva ori în utima lună). Totuși, pentru liniștea taurilor, ar fi de preferat, așa după cum afirmam anterior, ca evoluția să păstreze cotația peste mediile mobile și mai ales peste linia de suport, ceea ce ar duce ulterior, în această variantă optimistă, la străpungerea zonei de rezistență, fapt ce poate declanșa apoi noi ordine de BUY cu ținta 25300/400 și apoi 25800”. Referitor la vânzători, aceștia cu siguranță că vor încerca să valorifice zona de rezistență, profitând eventual și de știri favorabile (printre altele iată că randamentul obligațiunilor americane la 10 ani a depășit iarăși 3% – https://gazduiredesite.ro/feelthemarkets/markets/bonds/ – iar o continuare a aprecierii poate trage în jos indicii bursieri), și astfel să readucă prețul, într-o primă fază, la zona de suport. Acolo este altă discuție, căci, așa după cum spuneam ultima oară, o străpungere a zonei puternice de suport va declanșa probabil ordine de SELL, care împreună cu SL-urile celor ce cumpără aici pot duce rapid cotația în jos, schimbând totodată și patternul actual. În acest caz, țintele vânzătorilor ar fi zonele de suport 21570-21270 (cu niveluri intermediare până acolo 23121, minimul din 06.02, venit după trei zile de scăderi extrem de puternice, și 22834), respectiv 20430-21000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *