Ce urmează pentru AUD/USD
17/12/2018
USD/CHF la suport
19/12/2018

NZD/USD și EMA100

Începem analiza de astăzi pe NZD/USD cu graficul weekly, pe care observăm cum acel canal descendent (portocaliu) pe care l-am anticipat în vară s-a confirmat, în sensul în care, începând cu august, minimele au validat linia inferioară, cu o mică străpungere la începutul lui octombrie, de la care a început practic această undă de creștere.

Problema cu care se confruntă însă taurii o reprezintă tocmai puternica zonă de rezistență din jurul lui fibo 23,6 al scăderii multianuale 2014-2015. Acesta a fost dealtfel suportul imposibil de străpuns în anii trecuți, iar cumpărătorii au un obstacol în plus în limita inferioară a canalului (roșu) mare ușor ascendent precedent. Rămâne de văzut dacă vor reuși în această nouă încercare, singura reușită, cea de acum două săptămâni, oprindu-se chiar în media mobilă EMA100.

Trecând la imaginea daily, avem confirmarea faptului că spusele mele din ultimele postări referitoare la zona 0,68-0,69, despre care afirmam încă din 09.11 că este un ”obstacol dificil de trecut din prima, mai ales că venim după un raliu puternic care are nevoie de o corecție”, s-au adeverit. Rămâne de văzut cât va rezista această baricadă ridicată de către vânzători însă, așa după cum spuneam ultima oară,”taurii au reluat încercările și, ușor ușor, au împins cotația către limita superioară a acestei zone, adică la fibo 50,0 al creșterii multianuale august 2015 – iulie 2017. Dacă vor reuși să mențină cotația peste 0,68 și media mobilă EMA200, eu zic că au șanse la trecerea deasupra aceastei zone importante și revenirea practic în range-ul în care a evoluat perechea între iunie 2016 și iunie 2018”. Tocmai pentru a schimba acest pattern și a-i descuraja pe tauri, vânzătorii trebuie să ducă prețul sub media mobilă EMA100, respectiv fibo 61,8, aflat la 0,6734, după cum afirmam în aceeași analiză, citez: ”Însă un eșec în acest demers și o revenire a prețului sub 0,68 și, mai ales, sub fibo 61,8 va determina probabil apariția unor noi ordine de SELL și, astfel, o nouă undă descendentă”.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!

Dacă despre precedentul canal ascendent de pe H4 trasat ultima oară spuneam că ”nu m-aș baza foarte mult pe el (fiind un pic forțat, în sensul în care l-am trasat doar pentru a găsi un astfel de canal)”, cel de astăzi a fost depășit, generând practic două astfel de figuri (sau un canal ascendent mai larg împărțit în două). Dar restul afirmațiilor făcute atunci rămân valabile, și cum toate nivelurile intermediare au fost reamintite data trecută, voi da copy-paste căci este important: “Trecerea (confirmată) peste rezistența de la 0,6880-0,6900 este tot ceea ce trebuie să realizeze cumpărătorii în perioada următoare. Iar apoi, evident, trecând de 0,6917, 0,6950 și 0,6990, să reușească să ducă prețul peste super psihologicul 0,70, respectiv la zona 0,7040/50. Este un moment bun de care taurii ar trebui să profite, căci urșilor le va fi foarte greu să preia controlul, pentru asta având nevoie să readucă cotația sub 0,6715/25, pe unde trece și EMA200. Iar până acolo sunt destule niveluri intermediare de trecut, respectiv 0,6845, 0,6812, 0,6780 și 0,6748, dar, dacă actuala rezistență va rezista, nicio evoluție laterală în acestă zonă nu le va displăcea, căci vor avea timp astfel să-și adune forțele pentru a forța mai apoi străpungerea suportului de care vorbeam”. Închei adăugând că și pe această planșă media mobilă EMA100 are, ca și până acum, un rol important, comportându-se ca o linie de demarcație între cele două tabere și fiind practic un barometru al momentului pe fiecare time frame al aceastei perechi valutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *